Academie

Energetische

Geneeskunde

Leer van de nieuwste inzichten in de theorie en praktijk van de energetische geneeskunde

Vakcursussen

Onderzoek

Bibliotheek

Welkom!

Onder energetische geneeskunde wordt een groep behandelwijzen verstaan die energievelden gebruikt voor de diagnose en behandeling van fysieke en geestelijke klachten. Hoe dit precies werkt, is voor de meeste mensen nog onbekend terrein.

De Academie Energetische Geneeskunde wil hier verandering in brengen. Of je nu zorgverlener bent uit het reguliere of complementaire veld, of bij de academie uitkwam uit persoonlijke interesse, we streven naar een verscheidenheid aan gefundeerde cursussen in begrijpelijke taal.

De cursussen zijn onderverdeeld in drie groepen.

In de cursussen uit de categorie ‘Onderzoek’ gaan we in op de theorie achter de energetische geneeskunde en bekijken we relevant onderzoek.

In de ‘Vakcursussen’ delen aangesloten docenten vaardigheden en inzichten uit de praktijk.

In de cursussen ‘Methodiek’ leer je energetisch onderzoek begrijpen en uitvoeren.

 

 

Wat kun je hier vinden?

Bij de academie kun je op verschillende manieren leren. Door te lezen, een cursus te volgen of een webinar. Op dit moment zijn alleen de webinars open. Hou de website in de gaten voor de andere leervormen!

Webinars

Volg een webinar of webinarserie over energetische geneeskunde of een specifiek subonderwerp.

Online cursussen

Volg een online cursus in je eigen tijd en tempo.

Klassikale cursussen

Volg een cursus volledig klassikaal of neem deel aan een klassikale cursusdag als onderdeel van je online cursus.

Bibliografie

Vind boeken en teksten over energetische geneeskunde. We hebben een groot aantal boeken en teksten voor je op een rijtje gezet. Ook kun je hier vinden waar je nog meer bronnen kunt opzoeken.

Uitgelicht

Een selectie van onze cursusonderwerpen. Meer kun je bekijken in ons volledige cursusoverzicht.

Energetische Geneeskunde

In de cursussen ‘Energetische Geneeskunde’ brengen we reguliere en energetische theorie en praktijk op een fundamentele manier met elkaar in verband, met respect voor beide paradigma’s. We zien dat de energetische geneeskunde in de ware zin van het woord complementair is aan de reguliere geneeskunde.

We bekijken welk onderzoek er is gedaan binnen de kaders van de reguliere wetenschap én de moderne energetische wetenschappen door pioniers van over de hele wereld. Hierbij ligt de focus op energetische therapie, maar ook de andere richtingen komen aan bod. Vraag je je bijvoorbeeld af wat het verband is tussen licht en je alvleesklier? Of tussen een ego-perspectief en je ontstekingswaarden? Op dit concrete niveau leer je de energetische en materiële werkelijkheid integreren en de plaats van ziekte en gezondheid in je fysieke en energetische lichaam te begrijpen.
Lees meer

Psychose en spiritualiteit – online

Psychose en spiritualiteit – online

  Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog niveau. Je zag de samenhang...

Lees meer

Leestips

Is energetische geneeskunde nieuw voor je? Of ben je geïnteresseerd in een specifiek onderwerp? Deze titels zijn misschien iets voor jou. De academie heeft geen boekenwinkel. Boekenlinks verwijzen naar externe websites.

Handboek Energetische Geneeskunde

Richard Gerber

Energetisch Onderzoek

Energy Medicine

Jill Blakeway

Onderzoek, Interviews

 

Energy Medicine

James L. Oschman

Energetisch Onderzoek

Eindeloos Bewustzijn

Pim van Lommel

Bewustzijnsonderzoek

Docent worden

De academie is op zoek naar docenten die thuis zijn in de wereld van energetische geneeskunde en deze kennis en ervaring kunnen overbrengen op mensen met verschillende achtergronden. Heb je de website bekeken en zie je jezelf hier een cursus aanbieden? Stuur een mail naar onderwijs@eceg.info. De academie is een co-creatie, we hebben je er graag bij!