José Hoekstra is opgeleid als antropologe en bewegingsexpressietherapeute, maar werkt nu als ervaringsdeskundig cliëntondersteuner en cursusbegeleider bij een zelfregie – en herstelcentrum. Tijdens een vipassanaretraite in India ervoer zij een plotseling kundalini ontwaken, waarna ze terugkerende psychosen ontwikkelde. Er volgde een lang proces van heling en bewustwording, waarover zij onlangs het boek “Vleugels. Psychose als weg tot volledig menszijn” schreef.

Op haar website www.kundalinicrisis.nl geeft zij uitleg over de gevolgen van een plotseling en voortijdig kundalini ontwaken. Velen vinden hier al jaren er- en herkenning en mogelijke tips en adviezen. Ook is José mede organisator van Crazywise Conference, een conferentie die psychose belicht als een mogelijke transformatieve ervaring. De conferentie is vernoemd naar de documentaire Crazywise.

Een quote uit haar boek is: “De psychosen waren niet de gestoordheid. De psychosen waren de poging van mijn ziel die gestoordheid op te heffen.” Zo brengen psychosen ieder mens die ze ervaart in een proces dat uniek en betekenisvol is, een proces waar in ieder zijn of haar eigen weg moet zien te vinden.

Je kunt José’s boek bestellen via Boekscout.

De cursus van José

Ontmoetingsmiddag Psychose en Spiritualiteit

José geeft samen met Merel de ontmoetingsmiddagen Psychose en Spiritualiteit, waar volop ruimte is om elkaar te ontmoeten en vragen te stellen.

Lees meer