Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog niveau. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende, of heel erg angstige gebeurtenis of periode meemaakte (in je huidige leven, je jeugd of zelfs een voorgeboortelijke herinnering). Of je was erg eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Of een psychose een ziekte is, kan een heet hangijzer zijn. Soms meer voor je omgeving, soms meer voor jezelf. Eigenlijk is een psychose eindeloos veelkleurig. Kleuren die mooi zijn, maar ook schakeringen van oneindig donker. Een psychose heeft weliswaar onmiskenbare fysieke kenmerken, maar is in de kern een energetisch fenomeen. Je energieveld is op zijn zachtst gezegd in beweging, ook al zijn er bij sommigen momenten van intense stilte en eenheidservaring en als de uitputting toeslaat, kan het grijs het volledig overnemen.

Vanwege de grote vraag, organiseren we toch weer de bijzondere ontmoetingsmiddagen psychose en spiritualiteit, om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en te delen. We beginnen om 12:00 met een gezamenlijke lunch in de lounge op de zesde verdieping (tot de vijfde met de lift, dan een trap), daarna verhuizen we naar de gezellige ruimte op de tweede.

De middag wordt begeleid door Merel de Waard en José Hoekstra.

Tijd: 12:00 – 17:30

Plaats: Kaaphoorndreef 66 in Utrecht

Contact: 06 – 396 22 324

Voor wie?

Voor iedereen die graag wil praten over de connectie tussen psychose en spiritualiteit. Ervaringsdeskundigen, familie en vrienden, therapeuten en zorgverleners.

Meer over het onderwerp vind je op de websites van de docenten (zie hieronder) en/of in de facebookgroep ‘Psychose en spiritualiteit’.

 

Begeleiders

Gerelateerd:

Retraite trauma, psychose en spiritualiteit

Retraite trauma, psychose en spiritualiteit

Retraite 26 - 30 juni 2023 (Mogelijk om je verblijf te verlengen tot 3 juli, inclusief privé sessie) "We zijn onze pijn niet. Pijn en weerstand lossen vanzelf op als we ze niet vasthouden, als we bereid zijn met nieuwe ogen te kijken en onze gevoelens de stroom te...

Lees meer
Psychose, trauma en spiritualiteit – online

Psychose, trauma en spiritualiteit – online

  Studie-uren 19 ECT's 0,5 Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog...

Lees meer