Studie-uren 270
ECT’s 9,5

Energetische Heelkunde staat voor de heling van het menselijke energiesysteem. Onze energievelden beslaan zowel het fysieke als de ziel, het psychische en het emotionele. Alles bestaat in zijn oorsprong uit energie. Ons energiesysteem staat aan de basis van onze gezondheid, de Energetische Heelkunde staat boven de splitsing tussen alternatieve en reguliere geneeswijzen en daarom kan zij goed aangevuld worden met benaderingen uit beide richtingen.

Ons energiesysteem is een zelforganiserend en zelfhelend ecosysteem, maar soms is de balans dusdanig verstoord dat er hulp van buiten het systeem nodig is voor het terugbrengen en activeren van het eigen ecosysteem. Het is de Energetische Heelkunde die verstoringen in het energiesysteem kan repareren.

De opleiding Energetische Heelkunde staat voor schoning en herstel van het menselijke energieveld, waarbij het repareren van het energiesysteem centraal staat. Zoals een loodgieter de leidingen van een huis repareert, repareren wij het energiesysteem.

De opleiding

De opleiding Energetische Heelkunde is een 3-jarige beroepsopleiding op HBO werk- en denkniveau. De opleiding heeft als basis geestelijke heelkunde die gebaseerd is op de healingmethode van Marianne Looij.

In een groep word je opgeleid als energetisch therapeut / coach met als doel:

  • Je eigen talenten, gevoeligheid, waarnemingsvermogen, lichaamsbewustzijn en kracht te ontwikkelen.
  • Het repareren van het menselijke energiesysteem.
  • Het ontwikkelen van je heldere waarneming.
  • Werken met eigen energie.
  • Tijdens de opleiding wordt synchroon gewerkt op fysiek, psychisch en energetisch niveau.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af, waarbij jouw ontwikkeling steeds op een hoger niveau geprikkeld zal worden.

Het eerste jaar van de opleiding staat in het teken van het ontwikkelen van je heldere waarneming, de taal van energie te beheersen en het werken met energie. We behandelen wat er allemaal stuk kan zijn in het energiesysteem. Je maakt kennis met alle aspecten uit het menselijke energiesysteem. Denk hierbij aan de 7 hoofdchakra’s, auralichamen, het Hoger en het Kosmisch Zelf, de haralijn, kundalini en nog veel meer. Na het eerste jaar ben je in staat om een quick healing te doen.

Het tweede jaar gaan we hier verder op in. We gaan aan de slag met het schonen van koorden, innerlijk kinderen, voorouderschoning, incarnatie en nog veel meer. Aan het einde van het tweede jaar ben je in staat een volledige healing uit te kunnen voeren.

In het derde jaar leer je hoe je aspecten uit de healing kan toepassen in andere situaties. Ook wordt er ingegaan op het oplossen van specifieke beschadigingen in het energiesysteem (trauma’s) en leer je NLP technieken vanuit het energetische perspectief. We zullen werken met karakterstructuren en andere hulpmiddelen om ons werk te vertalen naar cliënten en hulpverleners.

De opleiding Energetische Heelkunde bestaat uit 3 jaar (45 lesdagen). Na deze 3 jaar is de student in staat een volwaardige healingsessie te geven en de kennis te integreren in huidige werk/leven.

Voor wie

De opleiding Energetische Heelkunde is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in energiewerk. Het uitgangspunt is het herstellen van het menselijk energiesysteem en daar beroepsmatig mee aan de slag gaan. Reguliere medisch en paramedische beroepsbeoefenaars, therapeuten, coaches en trainers die de taal van energie willen integreren in hun werk zijn van harte welkom. Ook voor mensen die zichzelf willen ontdekken, of hun talenten op spiritueel gebied, is het interessant.

Accreditatie

Hoewel de opleiding voor complementaire therapeuten is geaccrediteerd door KTNO, kun je er niet zonder meer van uitgaan dat je na afronding wordt toegelaten bij een beroepsvereniging. Vraag vóór aanvang van de opleiding de meest recente informatie bij de beroepsvereniging op.

Gerelateerd:

Het menselijk energieveld – online

Het menselijk energieveld – online

  Studie-uren 9 ECT's 0,5 De meeste mensen hebben tegenwoordig weleens van aura’s en chakra’s gehoord. Op internet zijn veel bronnen te vinden over het onderwerp en ook boeken zijn er in overvloed. Veel bronnen zijn heel nuttig en ook fijn om te lezen. Sommige...

Lees meer
Acupressuur en meridiaanleer

Acupressuur en meridiaanleer

Als je je wilt verdiepen in energetische geneeskunde, is de meridiaanleer een belangrijk onderwerp. Meridianen zijn energiekanalen die zich in ons lichaam bevinden en ons energielichaam verbinden met ons fysieke lichaam. Via de energiekanalen vindt energie haar weg...

Lees meer
Cursus energetische geneeskunde

Cursus energetische geneeskunde

  Studie-uren 43 ECT's 1,5 Drie dagen, verdeeld over drie opéénvolgende weken. Voor data, zie de aanmeldinformatie. De cursus Energetische Geneeskunde is niet voor niets naamgenoot van de academie. Deze cursus gaat de diepte in en geeft je een gedegen begrip van...

Lees meer
Praktijkdag energetische technieken

Praktijkdag energetische technieken

Energetisch therapeuten die zich willen verdiepen in hun vak zijn van harte welkom om mee te doen aan een praktijkdag. Voor energetische therapie geldt: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Een greep uit de technieken waarmee we oefenen: Meditatie voor...

Lees meer